Gimnazija
NIKOLA TESLA
Apatin
Blok 112 BB
(025) 773-211 Istorijat Gimnazije

 Školski odbor

 Savet roditelja

 
  ZAŠTO ODABRATI GIMNAZIJU?
 
 

Šta su rekli o gimnaziji:

"Gimnazija kao škola svojim nastavnim planom i programom pomera granice u odnosu na sve ostale srednje škole. Proučavajući oblasti iz matematike, fizike, biologije i hemije pronalazio sam odgovore na pitanja o prirodi koja nas okružuje. Sa druge strane, zahvaljujući mnogim lektirama, filozofiji, socijologiji, psihologiji i istoriji postajao sam svesniji sebe i društva koje me okružuje. Gledajući u srednjoškolski period sa sigurnošću mogu da kažem da me je Gimnazija "Nikola Tesla" spremila ne samo za izazove na koje sam nailazio kroz studentske dane već i za izazove koje srećem koračajući kroz život. Danas radim u jednoj od najuspešnijih IT kompanija u Evropi i sa sigurnošću mogu da kažem da raziliku između prosečnog i dobrog inženjera ne pravi bolje poznavanje programskog jezika, već širina razmišljanja i sagledavanje problema iz različitih uglova. Upravo je to što svi gimnazijalci nauče u svojim srednjoškolskim klupama." (Dušan Raičević, diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva).

"Gimnazija je sjajna kada još nisi siguran čime to u životu zaista želiš da se baviš: ostavi ti dovoljno vremena da to shvatiš, a usput ti ne zatvori ni jedna vrata." (Dijana Kljajić, master inženjer arhitekture).

"Gimnazija je dobra osnova za sva dalja usmerenja. Znanje koje se stekne je dovoljno za nastavak fakultetskog obrazovanja. Pored samog znanja koje se stiče, pohađanjem gimnazije se razvija način razmišljanja kao i pristup rešavanju različitih zadataka kroz rad na različitim oblastima koja se kroz gimnaziju izučavaju." (Dragan Maljković- master inženjer elektrotehnike i računarstva).

"Četiri godine u gimnaziji opšteg tipa pružaju mogućnost za izučavanje različitih oblasti podjednako, te stvaraju dobru osnovu za bilo koje kasnije usmerenje. Škola ostavlja dovoljno prostora za vannastavne aktivnosti, učešće u sekcijama, tradicionalne posete sajmovima, kao i mnogobrojne sportske aktivnosti." (Stefani Krečar, diplomirani ekonomista) 
"Imajući u vidu da Vam gimnazija omogućava da napravite sledeći korak u bilo kom pravcu, ona je jedini logičan izbor za mlade devojke i momke koji sa 15 godina nisu sigurni u kojoj sferi interesovanja se najviše pronalaze, a žele da prošire svoja znanja i vidike. Ako birate pravi put kad je reč o ličnom unapređenju, nikada nećete pogrešiti. Svaki posao se lako nauči, razliku prave marljivost i odgovornost". (Viktor Zorić, dipl.ing. elektrotehnike, smer energetika)

"Bilo je tu svega... puno smeha, iskrenih prijateljstava koja traju i danas, znanja kao dobru podlogu za usmerenje u svim pravcima. Gimnazija je odredila put kojim danas koračam: usmerilo ka profesiji, stvorilo uzore i razvilo kontakte. Zašto sam upisala Gimnaziju ,,Nikola Tesla''? Ne mogu da se setim, ali bila je to prava odluka koja mi je omogućila da naučim mnogo, imam nastavnike čije reči pamtim i danas, bez problema upišem željeni fakultet ali i dovoljno vremena za sve one izazove mladosti." (Milka Basta, master psiholog).
 
 

Naslovna

O nama

Zaposleni

Upis

Nastava

Aktivnosti

Učenici

Dokumenta

Kontakt
 
Blok 112 BB, 25260 Apatin, Srbija
 
+ + 381 25 773 211
 
pedagog@gimnazijaapatin.edu.rs
 
Gimnazija Nikola Tesla Apatin
 
www.gimnazijaapatin.edu.rs

Gimnazija Nikola Tesla Apatin