Gimnazija
NIKOLA TESLA
Apatin
Blok 112 BB
(025) 773-211 Istorijat Gimnazije

 Školski odbor

 Savet roditelja

 
  UVODNA REČ DIREKTORA
 
 

Izuzetna je čast za mene kao sadašnjeg direktora gimnazije "Nikola Tesla" Apatin da izaberem reči kojima ću sumirati pedesetsedmogodišnje napore velikog broja ljudi i institucija koji su obezbedili trajanje, razvoj i napredovanje ove škole.

Istorija naše škole sačinjena je od događaja, učenika i zaposlenih koji su svojim delovanjem ostavljali tragove u njenom življenju.

Školski dani ne ostavljaju nikog ravnodušnim. I ne sluteći, onog dana kada prvi put kroči u školu, svaki njen učenik ostaće to do kraja života. Zato je i odgovornost nas sa druge strane katedre izuzetno velika. Osim znanja koje treba da prenesemo učenicima, neophodno je da stvorimo atmosferu u kojoj će učenici moći slobodno da razmišljaju, istražuju, stvaraju i iskazuju svoju individualnost.

U našem gradu, opštini, regiji, pa i šire, gimnazija "Nikola Tesla" u periodu skoro šest decenija odigrala je izuzetno važnu ulogu u podizanju opšteg obrazovanja i kulturnog nivoa građana. Izvršila je misiju obezbeđenja kvalitetnih i visokostručnih kadrova svih profesija (lekara, pravnika, inženjera, profesora, ekonomista, umetnika i drugih), koji su našoj zemlji bili itekako potrebni u periodu intenzivnog razvoja, potrebni danas, i potrebni sutra za nove tehnologije i kvalitetniji život svih građana.

Uspeh jedne škole meri se po tome koliko je uspešan svaki njen učenik ili zaposleni. Svaka diploma i napredovanje u karijeri pokazatelj je njegog uspeha.

Savremena škola treba da odgovori na niz zahteva koji se stavljaju pred nju, da u vremenima koja ni sama sebe još nisu odredila, prepozna pravi put kojim će ići kroz promene. Ali kao što su nam potrebne modernizacija i inovacije isto tako treba da težimo da održimo kontinuitet u našem radu, negujući i čuvajući od zaborava ono što je dobro. Naša misija će biti da na tom putu i istrajemo.

Milan Dražić

 
 

Naslovna

O nama

Zaposleni

Upis

Nastava

Aktivnosti

Učenici

Dokumenta

Kontakt
 
Blok 112 BB, 25260 Apatin, Srbija
 
+ + 381 25 773 211
 
pedagog@gimnazijaapatin.edu.rs
 
Gimnazija Nikola Tesla Apatin
 
www.gimnazijaapatin.edu.rs

Gimnazija Nikola Tesla Apatin